De mentor versus dementor

dementor

Tsja tegenwoordig heb ik mijn functienaam veranderd van Loopbaancoach naar Mentor en levensreisbegeleider. Dit voelt voor mij beter.

Vanochtend werd ik wakker en moest ik even aan een oude vriendin van me denken die inmiddels geen vriendin meer is.

Ze was een beetje bazig, dominant,direct en vond eigenlijk dat ik veel te lage eisen stelde aan mijn leven en meer uit het leven moest halen. Ik stapte volgens haar telkens in dezelfde valkuil volgens haar en op een gegeven moment kon ze niks anders meer als zuchten en geirriteerd zijn over wat ik in haar ogen allemaal niet goed deed.

In het begin luisterde ik graag naar haar. Ze kon opmerkingen maken die dan zo lekker in mijn hoofd bleven spoken. Al waren ze vaak negatief. Het was feedback en soms ook nuttig. Toch zorgde het niet altijd voor de juiste actie door naar haar adviezen te luisteren en uiteindelijk hielden we elkaar tegen in onze ontwikkeling.

Ze veranderde gaandeweg van een mentor in een dementor. Dat spook van Harry Potter dat er voor zorgt dat je depressief wordt. Door alle positiviteit eruit te zuigen.

Zo komt iedereen mentoren en mogelijk ook dementoren tegen op zijn pad tijdens “de reis van de held”

Ik ben graag je mentor maar dan graag om jouw heldenmoed op een positieve manier aan te wakkeren. Ik help je ook graag de “spoken” weg te jagen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *